1 : 1 – brezplačno in brez dlake na jeziku

Spoštovani,

sporočamo vam, da so vsi termini pri vseh mentorjih že zapolnjeni. Zahvaljujemo se vam za izjemen interes in vam želimo uspešno delo še naprej!

Ekipi Poligona in Centra za kreativnost

 

 

Razvijate izdelek ali storitev? Iščete načine kako karseda ekonomično in premišljeno lansirati svojo idejo na trg? Imate zaupanje v lastne sposobnosti, obenem pa vam manjka strokovnega znanja z določenih področij?


Mentorski projekt 1 na 1
izvajamo v koprodukciji Poligon in Center za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Namenjen je samostojnim ustvarjalcem in mikro (zagonskim) podjetjem, ki želite zmanjšati tveganje neuspešnega razvoja vašega projekta. Brezplačno in brez dlake na jeziku vam bodo ena na ena izkušeni strokovnjaki s področja trženja, prototipiranja in produkcije, financ in poslovanja ter zaščite avtorskih pravic pomagali kako bolje načrtovati in izpeljati določene faze vašega projekta.

Mentorstva so brezplačna, vendar pa je število prijav omejeno. Glede na vaše potrebe se lahko prijavite na svetovalni termin k enemu ali več mentorjev.

Miro Kline

1 na 1 o trženju →
z dr. Mirom Klinetom

 

Doktor psihologije in predavatelj na štirih fakultetah ter svetovalec v številnih podjetjih in eden najizkušenejših strokovnjakov za raziskovanje potrošnikov, tržno komuniciranje ter upravljanje tržnih znak pri nas. Tudi ustanovitelj in direktor tržno-komunikacijske agencije Kline&Partner.

Z Mirom boste lahko 1 na 1 temeljito poglobljeno preučili:
→ Kako bolje spoznati svoje obstoječe in potencialne stranke? Kaj so njihovi resnični motivi za uporabo in nakup izdelka storitve?
→ Kaj jih privlači kot inovacija in kakšne so ovire, ki jih odvračajo od poskusnega nakupa?
→ Kako izdelku ali storitvi vdihniti “dušo” in s tem ustvariti tržno znamko?
→ Kako uspešno povezati razvojnike in tržnike za skupno delo na razvoju izdelka?

Prijave niso več mogoče – vsi termini so že zasedeni

Nejc Matjaž

1 na 1 o produkciji →

z Nejcem Matjažem

 

Inženir strojništva, ki je raziskovalno delo na Fakulteti za strojništvo zamenjal za vodenje razvojnih projektov v lastnem podjetju Fabrikaid in Poligon maker laba. Med drugim je vzpostavil produkcijo petim uspešnih slovenskim kickstarter podjetjem. Je soavtor patentov za Bosch, najnovejša dokončana projekta pa sta pametna ključavnica in skener za avto.

Nejc vam bo 1 na 1 lahko pomagal z rešitvami:
→ Kako narediti prototip in “minimum viable product” (MVP)?
→ Katere materiale in tehnologije uporabiti, da bodo izdelki kakovostni, stroški produkcije pa sprejemljivi?
→ Kako pripraviti izdelke za serijsko proizvodnjo in kako jo vzpostaviti? Kako najti zanesljive proizvodnje partnerje?
→ Kako oblikovati embalažo?
→ Kako zagotoviti ustrezne standarde in certificiranja – CE?

Prijave niso več mogoče – vsi termini so že zasedeni

Gašper Koren

1 na 1 o financah in poslovanju →

z Gašperjem Korenom

 

Poklicno pot je začel v akademskih vodah, a je kmalu prestopil v hitri tempo medkontinentalnih startupov. Kot dolgoletni operativni direktor (COO) Zemante in aktualni direktor za finance in skladnost poslovanja Flaviarja pozna številne strategije kako poslovanje podjetja narediti stroškovno učinkovito in dolgoročno vzdržno.

Z Gašperjem se boste lahko 1 na 1 odkrito pogovorili:
→ Kateri stroški vplivajo na ceno izdelka ali storitve?
→ Zakaj je pozitivni denarni tok kratkoročno pomembnejši od dobička?
→ Ali moram za vstop na mednarodni trg odpreti podjete v tujini?
→ “Lost in translation” ali kako se razumeti z računovodjo.

Prijave niso več mogoče – vsi termini so že zasedeni

Maja Bogataj Jančič

1 na 1 o zaščiti avtorstva →

z dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M.

 

Maja Bogataj Jančič je strokovnjakinja za pravo intelektualne lastnine. Magistrirala je na Univerzi v Ljubljani (ekonomija) na Harvard Law School (pravo) in na Facoltá di Giurisprudenza di Torino (intelektualna lastnina) in doktorirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot ustanoviteljica Inštituta za intelektualno lastnino, zasebne raziskovalne in svetovalne institucije, svetuje tako posameznim ustvarjalcev kot javnim institucijam, večjim gospodarskim družbam in startapom. Kot strokovnjakinja sodeluje v različnih mednarodnih projektih in je avtorica večih člankov s področja intelektualne lastnine in soavtorica več knjig s področja interneta in prava intelektualne lastnine. Je zastopnica za znamke v EU in razsodnica za domenske spore pri razsodišču za domene .si. Vodila je projekt Creative Commons za Slovenijo.

Z Majo se boste lahko 1 na 1 posvetovali o:
→ Katere pravice za intelektualno lastnino so v vašem primeru lahko pomembne?
→ Ali vaš produkt/storitev/projekt posega v pravice intelektualne lastnine drugih? Ste jih ustrezno razčistili?
→ Ali lahko vaš projekt zavarujete s pravicami intelektualne lastnine: npr. z avtorskimi pravicami, ali lahko registrirate znamko ali model ali lahko prijavite patent?
→ Kako učinkovito in celostno upravljati s pravicami intelektualne lastnine? Ste poskrbeli za ustrezne licence in pogodbe?

Prijave niso več mogoče – vsi termini so že zasedeni

Mentorstva 1:1 je projekt partnerske mreže – Poligon kreativnega centra in Platforme Center za kreativnost (CzK), pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.