Supporters are organisations and businesses, who act as backers of Poligon via material and financial support.
The agenda behind Poligon is to empower self-employed professionals and create an interdisciplinary community, which will enable them to acquire work and execute their projects more efficiently. We created Poligon because young talented individuals urgently need a productive platform in order to begin or further develop their individual path to employment and work.
Within the Creative Centre, we’re establishing four autonomous creative communities: Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna Cona Šiška (Rompom) and Ljudje.si. The entire project is (at least for now) funded without any support from the government or the local council. The team, also a bunch of self-employed individuals, has been voluntarily researching and developing new economic models (coworking and crowdfunding) and have been passing this knowledge onto others to help them use it to their professional benefit.
We’ve been working with minimal financing and would like to encourage our Supporters, enlightened organisations and businesses to assist us with any kind of material or financial support. Every penny will be highly appreciated. Thank you!

We are very proud to be using Podio to run and manage Poligon as well as tackle it’s endless to do list.

Poligon website is kindly hosted by Zabec.net

Kino Šiška

»Poligon je prizorišče odprte komunikacije, srčnih in ustvarjalnih ljudi in vseh tistih, ki ob norih idejah premorejo tudi vse retorične in pogajalske spretnosti za pridobivanje občinstva in predvsem naročnikov. Ekipi, ki je s svojo energijo gostila in plemenitila naše prostore skoraj dve leti želim prebojnost, prepričljivost in klepanje odbitih misli še naprej. Hkrati si, malce žalostno zazrt v gnevu, želim, da se čimprej vrnejo v Šiško.”

Simon Kadrum Simon Kardum, direktor / Center urbane kulture Kino Šiška

 

 

 

foto: Barbara Jakše Jeršič

RRA LUR - RCKE

Za razvoj Ljubljanske urbane regije je prostor, kot je Poligon, pomemben predvsem z dveh vidikov: kot skupnostni prostor, ki spodbuja ustvarjalnost in sodelovanje – nujna predpogoja za razvoj novih produktov, storitev in praks, ter posledično delovnih mest. Hkrati predstavlja tudi novo vsebino v prostoru, za katerega so mnogi mislili, da je odslužil svoje z zadnjo cigareto, ki so jo tam zvili. Pa ni, le nek drug, sodobnejši, način produkcije je potreboval za svojo oživitev. 

Lilijana Madjar

Lilijana Madjar, direktorica / Regionalni center kreativne ekonomije / Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

MAO

“Poligon je prostor, ki bo transformiral Ljubljano in Slovenijo. Je alternativa trenutni družbeni in ekonomski realnosti. Poligonu je oprijemljiv odgovor na potrebe po drugačnih prostorih in drugačnih praksah. Vzpostavlja nove produkcijske odnose, ločene stroke povezuje v novo prakso sodelovanja in premošča delitve med profesionalnim in igrivim, raziskovalnim in praktičnim.”

Matevž Čelik

Matevž Čelik, direktor / Muzej za arhitekturo in oblikovanje

ipi

Končno! Skupni prostor za delo in ustvarjanje tudi v Ljubljani! Poligon je prostor za rojevanje, za srečevanje, za “prepihovanje” in za rast idej, zato bodo različni umetniki, oblikovalci, raziskovalci in mladi podjetniki od vsepovsod, ki bodo tam našli prostor, svoje ideje razvili v navdušujoče stvaritve in, upam, tudi v uspešna mlada podjetja. Na Poligonu se zato lahko zanetijo številne rešitve za majhne probleme in s tem tudi rešitve za največje izzive današnjega časa.

Maja Jančič Bogatajdr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M. / Inštitut za intelektualno lastnino, IPI

prostoroz

Verjamemo, da je Poligon več kot le prostor dela. V prostorih, ki so predolgo samevali, danes živi skupnost: raste iz druženja, učenja, skupnih interesov in izzivov, s katerimi se bo morala soočiti. Dekleta in fantje, ki se bodo združevali v Poligonu, imajo možnost, da poleg lastnega dela razvijejo tudi medsebojne vezi. Z veseljem bomo spremljali, kam bodo te vezi pripeljale Poligon.

prostoroz_ekipaEkipa ProstoRož

zemanta

Coworking prinaša duh odpiranja svetu in sodelovanja v samozavesti in ambiciji.

Andraž ToriAndraž Tori, Zemanta