Dragi prebivalci, prijatelji in podporniki Poligona!

Prva dva meseca novega leta sta bliskovito minila. Praznovali smo že naš drugi rojstni dan in veseli nas, da z nami trenutno sodela največ prebivalcev doslej. Tudi v pisarnah so se nam pridužile dve novi ekipi: razvijalci Turtle in raziskovalni novinarji Pod črto. Za sprostitev se prebivalci srečujemo na filmskih večerih, sredinih kosilih in petkovi jutranji jogi.

Tudi v novem letu nadaljujemo serijo ponedeljkovih debat v organizaciji Državljana D. Za vse, ki ste zamudili razprave na temo dronov, informacijske družbe v medijih, regulacije elektronskih komunikacij in e-volitev si lahko posnetke ogledate naknadno na Vživo.si. Državljan D tudi v marcu ne počiva, ampak že takoj 1.3. organizira drugi Cryptoparty. Program najdete tukaj, za ogrevanje pa priporočamo Kučićeve vtise z lanskoletne kriptografske zabave, ko je Poligon zaradi radovedne množiče skoraj popokal po šivih.

Če vam hekerskih debat in delavnic še vedno ni dovolj, vas ekipa Lugos x BSidesLjubljana 9.3 vabi na hekersko tekmovanje “Capture the flag”. Prijazno vabljeni tudi na večerne mesečne programerske meetupe: Java, Ruby, CSS, Lambdas, GeekMeet, … V duhu dneva žena Netokracija 3.3. organizira srečanje “Ladies of New Business – Ljubljana” posvečen strokovnjakinjam v tehnološkem svetu.

Tudi družboslovnih debat ne manjka. Pirati so pristali na kopnem in v februarju s strokovnjaki razpravljali o raznoterih oblikah sodobnih družin, marca pa bodo problematizirali jamstveno shemo za mlade. Njihovi kolegi, Socialni demokrati iz društva Progresiva, so s Hannesom Swobodo že iskali odgovore o prihodnosti Evrope, za marec pa načrtujejo razpravo o strpnosti. Pod črto so pretekli teden pripravili prvi Open data meetup, ki jih bodo organizirali tudi v prihodnje. Kognitivni psihologi iz Sinapse so zopet pripravili odlično obiskano predavanje o novih tehnikah preučevanja shizofrenije. Psihedelično društvo Slovenije tudi v marcu nadaljuje z mesečnimi srečanji.

V Poligonu ne le razpravljamo, ampak tudi ustvarjamo! Oloopove oblikovalkeso navdušile s tečajem pletenja z rokami, Ljudmila pa z delavnico raziskovanja radijskega spektra. Ta teden zopet gostimo ekipo Arhitekturnega nasveta in ustvarjalce filma KRESNIK s premiero že drugega kratkega filma. Igrologi v marcu vabijo na že 21. večer družabnih iger.

Veseli nas, da je v Poligonu vedno večkrat živahno tudi med vikendom. Artishani po uspešni predvalentinovi soboti zopet pridejo 19.3. Odlično obiskan februarski Dan restavracij bomo pod taktirko Ljubljanskega lonca verjetno gostili spet maja. Navdušili so nas tudi Njamboljši z dogodkom, ki spodbuja razvoj ljubljanske kulinarične scene.

Poligonov koledar dogodkov se stalno dopolnjuje, zato nas spremljajte na www.poligon.si/koledar. Za informacije o organizaciji delavnic, konferenc, predavanj, … nam pišite na info@poligon.si ali pa se oglasite osebno na našem info pultu. Aktivni smo tudi na Facebooku.

Želimo vam miren in s strpnostjo prežet mesec marec!

Ekipa Poligona