Oktober v Poligonu

Draga obiskovalka in obiskovalec Poligona,

Oktobrrrrrrrrrr bo počasi začel kazati zobe, zato je mraz še en dodatni razlog, da se pospravite na toplo in naučite kaj novega.

Tudi ta mesec pripravljamo in smo že izvedli najrazličnejša znanstveno tehnična srečanja. Prvi oktobrski dan je bil resnično na meji nevidnega, saj so Poligon množično zasedli navdušenci znanstvene fantastike preoblečeni v svoje najljubše like.
Takoj v ponedeljek je sledilo predavanje modularne sinteze, v četrtek, 6.10 se srečajo Scala programerji, vnovičen Lamba MeetUp bo 14.10, DeepLearning MeetUp pa 25.
Na meji tehničnega in družboslovnega bo dogodek Državljana D na temo E-volitev (12.10), na meji tehničnega in fizičnega kolesarski izlet po ljubljanskih maker labih 22.10, na meji digitalnega in ekonomskega pa predavanje Društva Progresiva in Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) 20.10 na temo potreb Evrope in Slovenije za prehod v digitalno gospodarstvo.

Zanima nas moda, zanima nas tekstilno oblikovanje! Ob zatvoritvi razstave sedme edicije shirtinga bodo 5.10 ustvarjalci projekta skupaj s kolegi na okrogli mizi razpravljali o vzrokih bega naših ustvarjalcev v tujino in iskali rešitve kako njihovo znanje uspešno uvoziti nazaj domov.
Oloop design pa 26.10 že uvaža tekstilno znanje iz New Yorka, saj bomo gostili soustanoviteljici Tekstile Arts Centra, izredno zanimivega projekta katerega namen je povezati in okrepiti skupnost ljudi, ki se v NYC ukvarja s tekstilom in širi kulturo ročne produkcije. To je le eden izmed brezplačnih Oloop dogodkov za tekstilne navdušence v okviru projekta Tekstil ZDAJ! v katerem lahko sodelujete vsi, ki vas tekstilno oblikovanje pritegne.

Še druga pomembna ustvarjalna obvestila! Za vse, ki se srečujete z arhitekturnimi dilemami se lahko prijavite za brezplačno svetovanje, ki ga bo ekipa Arhitekturnega nasveta izvedla 5.10.
Medtem, ko na oktobrski rezidenci v Poligonu gostimo komunikologa Branota Pokrivcka, pa naše oblikovalke, ekipa Re-generacija, do 9.10 uspešno predstavljajo svoj projekt japonskega dresnika na Vienna Design Week. Če vas te dni pot zanese na Dunaj, jih obiščite.

Med večjimi projekti tega meseca sta zagotovo dve koprodukcijski sodelovanji z Goethe Institut.
11. oktobra pripravljamo otvoritev razstave dokumentarne fotografije Fotodoks “The Past is Now”, ki to leto kroži po državah bivše Jugoslavije.
Teden kasneje, 19.10, začenjamo serijo interaktivnih jesenskih predavanj naslovljenih “Mesto za starejše, mesto za vse!” katerih namen je v snovanje dolgoročnih rešitev za opolnomočevanje starejših na ravni strateškega razvoja mest. Osrednja tematika oktobrskega, otvoritvenega dogodka, bodo strategije preživetja ob zmanjšanju dohodkov.
Je ob stiskanju pasov sploh mogoče še pametneje gospodariti? Ali v ekonomsko nepredvidljivem okolju sploh poznamo in uporabljamo dovolj raznolikih strategij, orodij za preživetje? Je mogoče v mestu kljub zmanjšanju dohodkov kakovostno živeti? Na ta vprašanja bomo skušali odgovoriti na srečanju “Preživeti z manj!”.

Oktober je tudi mesec evropskega tedna samozaposlenih profesionalcev. Vsekontinentalni kampanji med 17. in 23 oktobrom se bomo pridružili tudi mi in sicer bomo v ulični proglasni akciji  na humoren način ilustrirali radosti in tegobe freelancerskega življenja.

Se srečamo ob eni, drugi, … peti priložnosti!

Za aktualne informacije o dogajanju spremljajte naš koledar in FB. Če želite sodelati z nami pa se oglasite pri naši ekipi na info pointu in prijazno vas bodo uvedli v našo sodelavno skupnost!

Se vidimo!

Ekipa Poligona

Če želiš prejemati Poligonova obvestila po elektronski pošti, nam prosim zaupaj tvoj e-naslov

mesto-za-starejse-final-04