Podporniki Poligona so organizacije in podjetja, ki prek materialne in / ali finančne pomoči zagotavljajo obstoj Poligona.
Namen Poligona je opolnomočenje samozaposlenih profesionalcev s tem, da povezani v interdisciplinarno skupnost učinkoviteje dobijo delo in izvajajo svoje projekte. Poligon smo ustanovili zato, ker mladi talentirani ustvarjalci nujno potrebujejo produkcijsko platformo zato, da začnejo samostojno zaposlitveno pot, saj je to za večino po končanem šolanju edina možnost.
Platformo kreativnega centra vzpostavljamo 4 avtonomne kreativne skupnosti: Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška (Rompom) in Ljudje.si brez (vsaj zaenkrat) podpore državnih inštitucij in MOL-a. Ekipa (tudi sami vsi samozaposleni kreativci), ki zaganja Poligon že dve leti prostovoljno dela na raziskovanju novih ekonomskih modelov (coworking, crowdfunding) in izobražuje samozaposlene, da dobijo znanja za učinkovit preboj na trg.
Delamo z minimalnimi sredstvi, zato nagovarjamo bodoče Podpornike Poligona, razsvetljene organizacije in gospodarstvenike, da nam finančno in materialno priskočijo na pomoč. Veseli bomo karkšnekoli pomoči. Najlepša hvala za zaupanje!

podiologo

Poligon uporablja Podio za upravljanje svojih aktivnosti in neskončnega seznama nalog.

Zabec.net

Spletno mesto Poligon gostuje na Zabec.net

Kino Šiška

»Poligon je prizorišče odprte komunikacije, srčnih in ustvarjalnih ljudi in vseh tistih, ki ob norih idejah premorejo tudi vse retorične in pogajalske spretnosti za pridobivanje občinstva in predvsem naročnikov. Ekipi, ki je s svojo energijo gostila in plemenitila naše prostore skoraj dve leti želim prebojnost, prepričljivost in klepanje odbitih misli še naprej. Hkrati si, malce žalostno zazrt v gnevu, želim, da se čimprej vrnejo v Šiško.”

Simon Kadrum Simon Kardum, direktor / Center urbane kulture Kino Šiška

 

 

 

foto: Barbara Jakše Jeršič

RRA LUR - RCKE

Za razvoj Ljubljanske urbane regije je prostor, kot je Poligon, pomemben predvsem z dveh vidikov: kot skupnostni prostor, ki spodbuja ustvarjalnost in sodelovanje – nujna predpogoja za razvoj novih produktov, storitev in praks, ter posledično delovnih mest. Hkrati predstavlja tudi novo vsebino v prostoru, za katerega so mnogi mislili, da je odslužil svoje z zadnjo cigareto, ki so jo tam zvili. Pa ni, le nek drug, sodobnejši, način produkcije je potreboval za svojo oživitev. 

Lilijana Madjar

Lilijana Madjar, direktorica / Regionalni center kreativne ekonomije / Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

MAO

“Poligon je prostor, ki bo transformiral Ljubljano in Slovenijo. Je alternativa trenutni družbeni in ekonomski realnosti. Poligonu je oprijemljiv odgovor na potrebe po drugačnih prostorih in drugačnih praksah. Vzpostavlja nove produkcijske odnose, ločene stroke povezuje v novo prakso sodelovanja in premošča delitve med profesionalnim in igrivim, raziskovalnim in praktičnim.”

Matevž Čelik

Matevž Čelik, direktor / Muzej za arhitekturo in oblikovanje

ipi

Končno! Skupni prostor za delo in ustvarjanje tudi v Ljubljani! Poligon je prostor za rojevanje, za srečevanje, za “prepihovanje” in za rast idej, zato bodo različni umetniki, oblikovalci, raziskovalci in mladi podjetniki od vsepovsod, ki bodo tam našli prostor, svoje ideje razvili v navdušujoče stvaritve in, upam, tudi v uspešna mlada podjetja. Na Poligonu se zato lahko zanetijo številne rešitve za majhne probleme in s tem tudi rešitve za največje izzive današnjega časa.

Maja Jančič Bogatajdr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M. / Inštitut za intelektualno lastnino, IPI

prostoroz

Verjamemo, da je Poligon več kot le prostor dela. V prostorih, ki so predolgo samevali, danes živi skupnost: raste iz druženja, učenja, skupnih interesov in izzivov, s katerimi se bo morala soočiti. Dekleta in fantje, ki se bodo združevali v Poligonu, imajo možnost, da poleg lastnega dela razvijejo tudi medsebojne vezi. Z veseljem bomo spremljali, kam bodo te vezi pripeljale Poligon.

prostoroz_ekipaEkipa ProstoRož

zemanta

Coworking prinaša duh odpiranja svetu in sodelovanja v samozavesti in ambiciji.

Andraž ToriAndraž Tori, Zemanta