Poligon je 1. slovenski kreativni center.

Poligon je neodvisna platforma za razvoj neprofitnih in profitnih projektov z namenom opolnomočenja samozaposlenih ustvarjalcev.

Zavod Poligon

Poligon, zavod za razvoj kreativnih industrij je bil ustanovljen leta 2012 kot odizv na pomanjkanje vladnih politik, ki bi podpirale razvoj kreativnih industrij v Sloveniji. Od svoje ustanovitve je Poligon podprl iniciative Slovenia Coworking in Slovenia Crowdfunding, ki so v Sloveniji uspešno predstavile in razvile koncepta sodela (coworking) in množičnega financiranja (crowdfunding), kot odziv na izzive s katerimi se soočajo delžniki s kreativnih in kulturnih področij, zaradi spreminjajočih se družbenih in ekonomskih razmer.

Kreativni center Poligon nastopa kot gostitelj, producent/koproducent različnih dogodkov … izobraževanje ključnih deležnikov.

Razstave slovenskih ustvarjalcev v tujini.

Raziskave in oblikovanje politik

Predavanja in širjenje znanja, svetovanje, …

Kontakti:

Luka Piškorič, direktor
Eva Matjaž, programska direktorica
Alja Stanko, vodja projektov

Gostovanje v drugih prostorih za sodelo po svetu

Prebivalci Poligona lahko z uporabo mobilne aplikacije One Coworking med potovanji brezplačno gostujejo 1 dan v več kot 50 prostorih za sodelo po celem svetu.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

 1. Kdaj lahko začnem?
  Oglasi se v Poligonu v času delovnih ur in nekdo od naše ekipe te bo popeljal po prostoru. Z izpolnjenim pristopnim formularjem postaneš Poligon prebivalec in že lahko začneš z delom. Plačilo je možno z plačilnimi karticami ali z bančnim nakazilom.
 2. Lahko prinesem svoj monitor?
  Narava fleksibilnih delovnih mest načeloma otežuje uporabo monitorjev, vendar prilagodljivim rednim uporabnikom omogočamo tudi uporabo lastnih monitorjev.
 3. Kako se obračunavajo uporabnine?
  Obdobja koriščenja uporabnine niso vezana na koledarske mesece in začnejo teči na datum prvega dneva uporabe. Zakupljenih 5 ali 12 dni tako lahko koristiš kadarkoli, v skupaj ali ločeno, v roku 30 dni od datuma uporabe prvega dneva. Uporabnina za 1 mesec prične teči prvi dan uporabe – bodisi na začetku meseca ali na katerikoli drugi dan v mesecu.
 4. Ali sprejemate tudi time in skupine? 
  Seveda, v Poligonu dela tudi več različnih timov – od startupov do kolegov, ki delajo skupaj. Za večje time in skupine lahko za do 5 dni zagotovimo ločen prostor, ki je povsem prilagodljiv potrebam uporabnikov. Razpložljivost in specifične pogoje uporabe lahko preveriš na info@poligon.si
 5. Kako je s shranjevanjem stvari?
  Poligon Prebivalcem so na voljo omarice za shranjevanje stvari. Trenutno načrtujemo še dodatne.
 6. Je možno najeti pisarno?
  Vse naše pisarne so zasedene in tudi čakalna lista je že precejšnja. Povprašate lahko nadstropje višje v Hekovniku.
 7. Kako je s parkiranjem?
  Spodbujamo uporabo koles in javnega prevoza. Za prebivalce in obiskovalce iz drugih krajev pa je na voljo veliko parkirišče Tobačna, ki ima vedno prosta parkirna mesta.
 8. Kam grem lahko na kosilo?
  V sklopu Tobačne se lahko na kosilo odpraviš v okrepčevalnici Marjetica in Vida, v Čin Čin ali pa čez cesto v Žmavca ali restavracijo Mirje.

Več informacij:

Za več informacij nam lahko pišete na info@poligon.si ali pa se v Poligonu obrnete na našo ekipo na info pointu.