Pozor, pozor! Naš sektor pospešeno hira. Kako naprej?

Tik pred iztekom skoraj osemmesečnega obdobja razglašene epidemije v sredini junija smo v maju 2021 na vzorcu 1517 delavcev izvedli tretje merjenje kako epidemija vpliva na življenje in delo slovenskih ustvarjalcev.

V četrtek, 16. septembra ob 11:00 vas vabimo, da prek ZOOMa prisluhnete predstavitvi ključnih pomladnih izsledkov raziskave  “Slovenski kulturno-kreativni delavec v času covida-19” in sodelujete na delavnici.

Veseli bomo vaših pogledov, priporočil in morebitnih predlogov rešitev kako izboljšati stanje v sektorju.

Uvodni nagovor:
—> mag. Anja Zorko, vodja CzK
Prestavitev raziskave:
—> mag. Eva Matjaž in Polona Černič, raziskovalki Poligona
Refleksija izsledkov z udeleženci:
—> pogovor bo moderiral Marko Podjavoršek, vodja projektov na CzK

16. SEPTEMBER 2021 ob 11:00

Od 6. aprila 2020 do 31. maja 2021 smo trikrat merili, kako covid-19 epidemija vpliva na življenje in delo slovenskih kulturno-kreativnih delavcev. V tem času smo zbrali 4.616 rešenih anket, vsakič prek 1.500.

Čeprav smo morda jeseni naivno upali, da bo načrtovano tretje spomladansko merjenje tudi epilog zapiranja države, se sedaj, ob zaključevanju poročila, v medijih zopet pojavljajo opozorila, da je nova delta različica virusa lahko kljub cepljenju vnovičen razlog za že četrto zaporo življenja. To je za kulturno-kreativni sektor izredno neugodna napoved, še posebej za panoge z občinstvi, ki vse od marca 2020 ne delujejo ali delujejo v izrazito okrnjenem obsegu.

Tretje poročilo je najobsežnejše doslej, saj vsebuje določene primerjave vseh treh merjenj z namenom identifikacije trendov, ki jih prinaša že skoraj leto in pol trajajoča epidemija.

Lepo vabljeni k poslušanju in sodelovanju v razpravi.

Raziskava je nastala v ko-produkciji Poligon kreativnega centra in Centera za kreativnost pri MAO Slovenia.
Projekt je del partnerske mreže CzK. Projekt Czk sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.