Ali imaš do konca leta zagotovljeno delo? Ali v pandemiji delaš več za manj denarja? Kako ocenjuješ vladne ukrepe za blažitev ekonomskih posledic pandemije na naš sektor?

To so le nekatera izmed ključnih vprašanj s katerimi želimo Poligon in Center za kreativnost že drugič v zadnjem letu preveriti kako covid-19 vpliva na vaša življenja in delo. Spomladi vas je v raziskavi sodelovalo prek 1500 in želimo si, da bi se tokrat odzvali v enakem številu.

Želiš biti slišan? Prični z reševanjem ankete

3 razlogi zakaj je vredno, da sodeluješ v naši raziskavi?

  1. Ta raziskava ne bo obležala v predalu. Rezultate pomladnega merjenja so povzeli številni slovenski mediji. Izsledke študije pa smo predstavili vsem najpomembnejšim slovenskim in EU odločevalcem iz kulturno-kreativnega sektorja. Enako bomo storili tudi tokrat.
  2. Številke so prepričljivo orodje! Če nekaj ni izmerjeno še ne pomeni, da ne obstaja. Vendar pa je številke pogosto težje prezreti kot besede. Oštevilčenje omogoči jasno diagnozo stanja sektorja in nakaže smeri ustreznih akcij.
  3. Anketa ti bo vzela zgolj 10 minut. Jesenska verzija ankete je krajša in še bolj zanimiva kot pomladna.

Želiš povedati svoje mnenje? Prični z reševanjem ankete

Komu vse je ta vprašalnik namenjen?

  • Umetnikom, kustusom, tehnikom, garderoberjem, … Ta vprašalnik je namenjen prav vsem, ki delate na polju kulture in kreative, bodisi v ustvarjalnih ali ustvarjanju podpornih poklicih.
  • Samozaposlenemu, študentu, zaposlenim v javnih ali zasebnih inštitucijah, delavcem na avtorskih, … Ta vprašalnik je namenjen prav vsem delujočim na polju kulture in kreative ne glede na pravni status.
  • Plesalcem, programerjem, prevajalcem, fotografom, muzealcem, igralcem, … Ta vprašalnik je namenjen prav vsem, ki delate na enem ali več različnih podsektorjev kulturno-kreativnega sektorja.

Želiš deliti to anketo s kolegi? Vnaprej najlepša hvala za poslan link → 1ka.si/KKSinCovid19

Kje si lahko prebereš več o pomladni raziskavi?
Celotna raziskava je dostopna tukaj →

Vaše odgovore bomo zbirali do 25. oktobra 2020, rezultati pa bodo znani v začetku decembra.

Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja glede raziskave nam pišite na info@poligon.si

Hvala za vaš čas,

ekipi Poligona in CzK

Koprodukcija Poligona in Centra za kreativnost je del partnerske mreže CzK. Projekt CzK sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.