ponedeljek, 31. marec ob 19.00 @ Poligon

V Poligon prihaja eden največjih strokovnjakov na področju oblikovanja in načrtovanja coworking prostorov – Oliver Marlow iz londonskega studia TILT. Zasnoval je več kot 25 coworking prostorov mreže The Hub, poleg tega pa interdisciplinarno deluje na različnih umetniških in oblikovalskih ravneh. Na predavanju bo govoril o svojih izkušnjah z načrtovanjem coworking prostorov. Predstavil bo lastne projekte, vplive zanje ter svoje poglede za razvoj sodelovnih prostorov v prihodnosti.

Sooblikovanje delovnega prostora: prihodnost sodelovalnih okolij

Definicija izraza sodelovanje že sama po sebi vključuje ljudi ter govori o vzpostavljanju odnosov med njimi. Uporaba prostora kot orodja za spreminjanje teh odnosov je ključ za vzpostavljanje sodelovalnih okolj: prostor mora biti odprt, navdihujoč, prijateljski in ustvarjalen.

Da bi dosegli omenjene lastnosti, se snovanje tovrstnih prostorov spreminja. Koncept coworking prostora temelji na uporabnikih, zato je potrebno upoštevati njihove potrebe ter jim prostor nenehno prilagajati. Skrivnost uspešnih coworking prostrov je tako njihova zmožnost vzpodbujanja in negovanja atmosfere, ki zagotavlja sodelovalnost in ustvarjalnost.

Na predavanju bo Oliver govoril o svojih izkušnjah z načrtovanjem coworking prostorov. Predstavil bo lastne projekte, vplive zanje ter svoje poglede za razvoj sodelovnih prostorov v prihodnosti.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Oliver Marlow – soustanovitelj in kreativni direktor studia TILT

Oliver Marlov je interdisciplinarni oblikovalec. S specifičnimi znanji s področja oblikovanja in uporabnih umetnosti deluje na različnih ravneh oblikovalskih procesov.

Kot vodja oblikovanja je sodeloval pri načrtovanju mreže coworking prostorov The Hub, soustanovil Forest Café v Edinburghu ter med drugim načrtoval Young Vic Theatre, Battersea Arts Centre, Aldeburgh Music, Edinburgh Film Festival in NPI, Shanghai, prvi center za družbene inovacije na Kitajskem. Predaval je vsepovsod po svetu in vodil je različne “codesign delavnice”. Njegovo delo pa je tudi razvoj metodologije za načrtovanje coworking prostorov – TILT Codesign Methodology.

Kot filmskega ustvarjalca se je predstavil na festivalih, kot so: Sundance, UkinNY, New York, ICA Londonu in Videa00, Barcelona, njegove fotografije pa so bile objavljene tudi v številnih mednarodnih publikacijah.

Močno zanimanje za družbene spremembe ga vodijo k uporabi različnih oblik izražanja in posebnih pristopov. Ker močno verjame v spremembe, ki jih lahko spodbudita umetnost in oblikovanje, vidi delo v okviru studia TILT kot sintezo svojih dosedanjih praks.

 www.studiotilt.com

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z

British Council

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na Eventbrite