NORA NORMALNOST ali kako preživeti korono?

Delavnica trikov in veščin za samozaposlene ustvarjalce

MARIBOR, 17. SEPTEMBER 2020
Lokacija: Projektna pisarna CzK, Partizanska cesta 11
Trajanje: od 9:00 do 15:30

LJUBLJANA, 24. SEPTEMBER 2020
Lokacija: Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Rusjanov trg 7
Trajanje: od 9:00 do 15:30

Tudi v Sloveniji obstajajo številni servisi, ki samozaposlenim nudijo kakovostno podporo pri premagovanju administrativno-birokratskih ovir. Prav tako se samozaposleni pogosto vključujete v razne inkubatorske programe namenjene piljenju poslovnih konceptov. Delavnice, ki jih Poligonovci snujemo in izvajamo že od leta 2016 pod skupnim naslovom “Samozaposleni, a ne sami” pa so nekoliko drugačne.

Naše delavnice vključujejo vaje in strategije za krepitev mehkih delovnih veščin, ki smo jih v Poligonu razvijali več let z vključenostjo prek 3.000 samozaposlenih. Delavnice namesto tvojega projekta v središče postavlja tebe – delavca. Verjamemo namreč, da lahko z osredotočanjem na ostrenje tvojih delovnih veščin pomagamo, da boš uspešnejše delal_a in to ne naslednji projekt, ampak dolgoročno:
→ da boš bolj smiselno organiziral_a svoje delo,
→ z manj napori krmaril_a med vsemi različnimi nalogami,
→ da svojih storitev ne boš prodajal_a pod ceno,
→ ter ne, da samo živiš za delo, ampak da delaš zato, da bolje živiš.

Teme delavnic so najrazličnejše: od refleksije svoje profesionalne poti, postavljanja vrednosti svojega dela in organizacije delovne prakse do sodelovanja s sodelavci in naročniki ter krmarjena med najrazličnejšimi delovnimi vlogami in nalogami. Tokrat prvič pa bomo izvedli tudi delavnico, ki je osredotočena na spoprijemanje z novo delavno realnostjo v času COVID-19.

Namen delavnice NORA NORMALNOST

Za marsikoga je pandemija COVID-19 najbolj stresno obdobje na celotni profesionalni poti. Ko hodimo okrog z maskami in nam merijo temperaturo, obenem pa mediji neprestano poročajo o dnevnem številu okuženih in mrtvih ter predstavljajo najbolj črne ekonomske napovedi posledic krize ni čudno, da občutimo stres, tesnobo, strah, žalost, nemir, nemoč, razdražljivost, imamo lahko težave s spanjem in koncentracijo ter doživljamo različne fizične simptome in druge neprijetne občutke. Obenem pa moramo še vedno ohraniti trezno glavo, plačati račune in pridobivati ter v veliko bolj negotovih pogojih kot prej izvesti različne projekte.

S to delavnico želimo predvsem odpreti prostor za varno razpravo in iskanje rešitev kako preživeti korono kot delavec v kulturno-kreativnem sektorju. Na delavnici bomo prek pratičnih vaj poskušali:

1. Narediti analizo in refleksijo stanja: izzivov dela in življenja ustvarjalcev v negotovem letu 2020.
2. Snovati in medsebojno deliti različne konkretne pristope ter strategije za spoprijemanje s to “noro” delavno normalnostjo.
3. Raziskovati možnosti za medsebojno podpora in pomoč.

Delavnico bosta vodili mag. Eva Matjaž, psihologinja in programski vodja Poligona in Luka Piškorič, ekonomist in direktor Poligona.

PREDHODNE PRIJAVE NA DELAVNICO SO OBVEZNE.

1. Naša delavnica je namenjena vsem vam:
–> ki delate na svojem in imate različne statuse: samozaposlen v kulturi, samostojni podjetnik, samozaposlen v svojem zavodu, društvu, zadrugi ali d.o.o. ali če delaš prek avtorskih pogodb.
–> ki delate na najrazličnejših ustvarjalnih področjih tako imenovanih kreativnih industrij in/ali kulture, obtem pa ni nujno da ste umetnik!

2. Delavnica je brezplačna.

3. Število mest je omejenih na 2X20.

4. Prednostni kriteriji vključitve v delavnico:
a) samozaposlitveni status (študenti ali zaposleni lahko izpolnete prijavnico, vendar boste lahko sodelovali na delavnici le, če ne bo prijavljenih dovolj samozaposelnih),
b) prednost boste imeli tisti, ki se boste prijavili prej in boste izpolnili vse zahteve podatke v nadaljevanju.

Lepo vabljeni!
Ekipi Poligona in CzK

Koproducenta dogodka sta Poligon kreativni center in Center za kreativnost pri MAO Slovenia.
Projekt Czk sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.