Delo ne deluje. Kako naprej?


Seminar

Poligon kreativni center, 18. junij 2019 ob 18:00

Je ideja post-delovne družbe uresničljiva?
Kako soustvarjati bolj zdrave delovne skupnosti?
Kakšne so prednosti in grožnje novih ekonomij?
Delamo preveč ali premalo?
Kako preoblikovati kulturo dela, da bo pravična do delavca in odgovorna do okolja?

“Kaj pa ti delaš?” je pogosto eno prvih vprašanj, ki jih zastavimo nekomu, ki ga pravkar spoznamo. Delo je za večino ljudi eden bistvenih označevalcev kdo smo. In delo je zagotovo eden temeljnih gradnikov sodobne družbe. Pa vendar delo za marsikoga danes ne deluje (najbolje).

Vse večja izgorelost, trend avtomatizacije delovnih mest, še vedno obstoječa neenakost plačil med spoloma in pospešena prekarizacija so le nekatere izmed perečih aktualnih tem na polju dela. In iskanje rešitev kako naprej ni preprosto, a nujno potrebno.

Tričlanska ekipa britanskega think-tanka Autonomy, ene najbolj naprednih evropskih raziskovalnih organizacij osredotočena na razvoj novih modelov dela, bo v torek, 18. junija na strokovnem seminarju v Poligon kreativnem centru preizpraševala obstoječe modele dela in zarisovala futuristične rešitve.

KYLE LEWIS je soustanovitelj Autonomy-ja in izredni profesor na Oddelku zdravja in družboslovnih znanosti na West of England univerzi. Skupaj z Will Strongom trenutno pišeta knjigo o radikalni zgodovini krajših delovnikov (Verso, 2019).

WILL STRONGE je prav tako soustanovitelj Autonomy think-tanka, sicer pa raziskovalec politologije in filozofije na Univerzi v Brightonu in izredni profesor filozofije na Univerzi v Chichester. Trenutno skupaj s Helen Hester piše knjigo o post-delovni družbi (Bloomsbury, 2019).

JULIAN SIRAVO je italijanski arhitekt in urbanist. V svojem delu Julian raziskuje avtomatizacijo gradnje, koncepte post-delovnih gospodinjstev in nege. V Autonomyu se ukvarja s problematiko starajočega prebivalstva, prihodnostjo nege, logistike in delovnega prostora.

Vabljeni, da skupaj s Kylom, Willom in Julianom pre-mislite futuristične koncepte dela.

Da bo delo bolje delovalo!

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Najlepše se zahvaljujemo generalnemu pokrovitelju dogodka:

Zavarovalnica Triglav

Zavarovalnica Triglav, d.d.