Dragi prebivalci, prijatelji in podporniki Poligona!

Preden iz omar odprašite kovčke in v njih strpate brisačo, sončno kremo in kopalke ter odvandrate na jug, izkoristite junij za odkljukanje vseh tistih obveznosti, ki bi vam breskrbne počitnice lahko zasenčile. Če se vam zdi, da vam doma zmanjkuje motivacije za dokončanje projektov, dobrodošli, da pridete sodelat k nam. Če mislite, da bi menjava okolja koristila vašim prijateljem pa jim lahko podarite naš darilni bon.

Čeprav je ta mesec v znamenju četrt stoletne obletnice naše države, naši dogodki niso pretirano praznični ali nacionalno obarvani, vsekakor pa izredno raznovrstni in kakovostni.

Srečanja programerskih skupnosti so stalnica na našem programu:  s 1. junijem začnejo DevOps-i, nadaljujejo Java-isti 7.6, 8.6 jim sledijo WordPressovci in 13. še Phyton-čki.
Po izredno uspešnem 1. Virtual Reality MeetUp-u v aprilu, se bo 14.6. organiziral drugi, podnaslovljen Tehnikalije in osredotočen na pregled programske in strojne arhitekture tehnologij, ki so temeljne za ustvarjanje VR.
Ne zamudite pa tudi mednarodne okrogle mize na temo “Vizija za evropsko informacijsko družbo” 9.6. v organizaciji Zavoda 14.

Med psihološkimi seminarji se bosta ta mesec odvila dva in sicer oba s tujimi gosti. Že v petek, 3.6. bo predavateljica, psihologinja in terapevtka ter ustanoviteljica šole School of Images, dr. Catherine Shainberg iz New Yorka, predstavila tehnike »Sanjskega rojstva«. Metodologijo je skoraj desetletje razvijala skupaj s strokovnjaki za neplodnost in nosečnicami z namenom preprečevanja težav ob zanostitvi in donositvi. Do danes je pomagala številnim staršem, sicer pa je svoje terapevtsko znanje v svoji štiridesetletni praksi predala prek 1000 študentom po celem svetu.
Dva tedna kasneje, 16.6., Psihedelično društvo Slovenije organizira predavanje dr. Gerardo Sandoval Isaaca iz Mehike, ki je pionir uporabe psihedelične krastače Bufo Alvarius. Obe predavanji bosta potekali v angleščini in sta brezplačni.

S petkovo otvoritvijo razstave Brhka Robatost po premoru zopet začenjamo razstavni cikel Poligon galerije. Prva v seriji razstav je hommage srčnemu in izvirnemu ustvarjalcu – oblikovalcu Matevžu Času, ki zajema celoten opus njegovih del tako za naročnike kot tudi njegove iskrive umetniške projekte. Organizator razstave, Kulturno društvo Nasedlega kita, vas po otvoritvi vabi še na zabavo v Skate park ROG.
V sodelovanju z beograjskimi kolegi iz Nove Iskre pa 13.6. organiziramo predstavitev prve številke beograjskega časopisa Zent, ki so ga soustvarili številni mladi srbski ilustratorji in fotografi in bo izhajal dvakrat letno.

V mesecu, ki bo zaključil prvo polovico 2016 ne zamudite tudi 24. Večera družabnih iger, obenem pa vabljeni, da nas obiščete na Tednu odprtih vrat med 13 in 17. junijem, posvečen širjenju duha sodelavne kulture.

Tisti, ki želite v poletnih terminih organizirati razne tečaje in druge dogodke in iščete ustrezen prostor preletite našo poletno ponudbe. Za vse ostale dileme smo odzivni na info@poligon.si ali v živo od ponedeljka do petka, vsak dan vsaj 11 ur, na Tobačni 5.

Srečno 25. letnico vam želimo!

Ekipa Poligona

Če želiš prejemati Poligonova obvestila po elektronski pošti, nam prosim zaupaj tvoj e-naslov