Dragi prebivalci, prijatelji in podporniki Poligona!

Prvi maj je eden najpomembnejših praznikov v letu. Ponuja nam čas za razmislek o vrednosti dela, ki ga opravljamo in o pogojih, ki nam o(ne)mogočajo kakovostno živeti. V Poligonu teoretična spoznanja na področju dela preverjamo v praksi in konkretne izkušnje tkemo v nove teoretične modele. Za vse, ki vas zanima sodelavna teorija smo lansko leto za MGRT pripravili obsežno študijo o razvoju coworkinga v Sloveniji ter za MOL na to temo spisali poljudno brošuro. Področje kadrovskih panog se namreč večinoma ukvarja z inovacijami na področju dela znotraj organizacij, mi pa smo osredotočeni na iskanje strategij, ki opolnomočujejo naraščajoč segment samozaposlenih. Veseli nas, da to področje zanima tudi vse več študentov, ki o različnih vidikih samozaposlenosti pripravljajo diplomske in magistrske naloge in jim pri tem z veseljem pomagamo.

Že v začetku aprila smo v luči podpore izzivom novodobnih delavcev z dr. Malo Kline začeli serijo delavnic. Prva delavnica je bila osredotočena na upravljanje časa in navdušila udeležence, zato bo zadnji vikend maja Mala izvedla naslednjo dvodnevno delavnico “Unfinished Matters”, katere namen je spoprijemanje z nedokončanimi kariernimi in življenjskimi projekti, ki nas bremenijo, a kljub temu odlašamo z njihovim reševanjem. Polovica mest je še prostih, več informacij o vsebini in metodologiji ter cenah izveste tukaj, prijavo pa oddate tu. Delavnica poteka v angleškem jeziku.

Poleg Maline delavnice za profesionalno rast v maju priporočamo tudi , da se udeležite kakšnega izmed meetupov, ki so vse bolj raznoliki. Poleg že stalnih programerskih srečanj kot npr. PHP (10.5.), GeekMeet 5.0 (18.10) in Ruby (26.5), priporočamo še obisk Deep Learning Ljubljana srečanja na temo umetne inteligence (23.5), druge delavnice T11 Sessions o 3D grafiki (17.5) ter majskega OpenData srečanja pod taktirko ekipe Pod črto (27.5).

Eden izmed najbolj marljivih soustvarjalcev Poligon programa – Domen Savič aka Državljan D, tudi ta mesec ne bo počival (na lovorikah, saj je bil v aprilu izvoljen v Programski svet RTV za kar mu iskreno čestitamo!). Na svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe, 17. maja, pripravlja pogovor na temo razvoja informacijske družbe v Sloveniji. Za zamudnike aprilskih debat Državljana D pa so tukaj posnetki kritičnega razmisleka na temo konzumiranja televizije, časopisev, radia in spleta.

Kritične razprave nadaljuje tudi Društvo Progresiva, ki bo 19. maja vabi na pogovor z Mario João Rodrigues, podpredsednico Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu na temo progresivnih reform v EU. Društvo Sinapsa pa 16.5 pripravlja tretje srečanje na temo povezanosti možgan in spolnosti.

In še par lahkotnejših dogodkov za zaključek! Za vse, ki potrebujete brezplačni arhitekturni nasvet kako praktično opremiti svoj dom se 25.5 najavite v Arhitekturno svetovalnico. Istega dne bo kasneje zvečer spet na sporedu tudi predavanje Psihedeličnega društva Slovenije. Tretja sreda v mesecu (18.5) je rezervirana za tradicionalni, že 23. Večer družabnih iger, 3.5 v torek pa se bodo ljubitelji synthov in drugih analognih napravic že drugič priklopili in zajemmali pozno v večer.

Živel mesec maj, eden najlepših mesecev v letu!

Ekipa Poligona

PS 1: Za podrobne informacije o dogodkih meseca maja spremljajte naš koledar in FB. Za organizacijo delavnic, predavanj in konferenc nam pišite. Sicer pa z nami lahko sodelate vsak dan od ponedeljka do petka, predhodna prijava seveda ni potrebna.

PS 2: Tobačno takole fino fotka Maruša Račič.

Če želiš prejemati Poligonova obvestila po elektronski pošti, nam prosim zaupaj tvoj e-naslov