Priročnik Svoboda ESPE

Brezplačni priročnik Svoboda Espe

Imate svoj s.p., d.o.o., zavod ali društvo, ste morda samozaposleni v kulturi ali delate prek avtorskih pogodb? S priročnikom Svoboda Espe lahko usvojite številne koristne tehnike, kako izboljšati svoje delo.

Vse več samozaposlenih

Še pred nekaj desetletji so bili samozaposleni poleg kmetov večinoma le obrtniki in umetniki svobodnjaki. Danes je že vsak deseti delavec samostojni podjetnik, številka samozaposlenih pa je še višja, če upoštevamo, da so poleg samostojnih podjetnikov v zelo podobni situaciji tudi številni delavci, ki imajo svoja mikro podjetja in enoosebne zasebne zavode ter majhna društva. Nekateri med vami ste se za samostojno pot odločili, ker vas je delo za druge utesnjevalo in ste želeli uresničiti svoje poslovne ideje. Spet drugi niste dobili zaposlitve in je bila samozaposlitev edina rešitev pred brezposelnostjo.

Preštevilne vloge in naloge

Vaše karierne zgodbe so različne in prav tako so najrazličnejše vaše delovne izkušnje, predznanja, potrebe in pričakovanja. Vsekakor pa so vam na samostojni poti skupni številni izzivi. Samozaposleni morate poleg obvladovanja kopice administrativnih nalog spretno krmariti med številnimi delovnimi vlogami, premišljeno morate postavljati cene ter neprestano pridobivati in negovati odnose z naročniki. Domiselno razvijanje svojih storitev in izdelkov je ključna sestavina vašega preživetja in spoprijemati se morate s številnimi poslovnimi in socialnimi negotovostmi, ki so zaposlenim pogosteje prihranjene.

Priročnik Svoboda Espe

19 vaj za krepitev 27 mehkih delovnih veščin

Tudi v Sloveniji obstajajo številni servisi, ki nudijo kakovostno podporo pri premagovanju administrativno-birokratskih ovir. Prav tako se samozaposleni pogosto vključujete v razne inkubatorske programe namenjene piljenju poslovnih konceptov. Vsebina priročnika Svoboda Espe pa je nekoliko drugačna. Priročnik vključuje vaje in strategije za krepitev mehkih delovnih veščin, ki smo jih v Poligon kreativnem centru razvijali več let z vključenostjo prek 3.000 samozaposlenih. Ta priročnik namesto vašega poslovnega koncepta v središče postavlja vas – delavca. Verjamemo namreč, da lahko z osredotočanjem na ostrenje vaših delovnih veščin pomagamo, da boste uspešnejši pri svojem delu in to ne le pri naslednjem projektu, ampak dolgoročno ter da boste tako imeli več časa za prostočasne aktivnosti in vase bližnje.

Priročnik Svoboda Espe

Zagotovite si svoj izvod priročnika!

Priročnik ima šest poglavij. Vsako poglavje ima več vaj na določeno temo. Vaje lahko rešujete od začetka do konca, lahko pa poglavja in vaje tudi preskakujete.

Udeležite se brezplačnih delavnic!

Vabljeni na brezplačne delavnice za samozaposlene za boljšo organizacijo dela, uspešno krmarjenje med delovnimi nalogami in premišljeno postavljanje cen, ki jih načrtujemo to zimo in pomlad.

Ekipa Poligon kreativnega centra se zahvaljuje Zavarovalnici Triglav, ki nam je omogočila, da smo naše znanje in izkušnje iz mentoriranj, predavanj in delavnic končno strnili v priročnik, ki bo, upamo, v digitalni obliki dosegel čim več od skoraj 100.000 samozaposlenih širom Slovenije.

Zavarovalnica Triglav, d.d.