Razstava

Dnevna soba: Skupaj ustvarjamo dom

Prostor ustvarjalnih srečanj med begunci, lokalnimi ustvarjalci in mladimi

13.10.-8.11.2017

Med aprilom in oktobrom 2017 so v učilnicah, delavnicah, kavarnah, kuhinjah in na vrtovih potekali procesi soustvarjanja rokodelskih in oblikovalskih izdelkov. Na delavnicah oblikovanja tekstilij, nakita in keramike, vizualnega pripovedovanja in obdelave lesa, so se prepletale raznolikosti osebnih poetik in lokalnih kulturnih dediščin, tehnik in načinov dela. Vzpostavili pa so se tudi osebni stiki, nova poznanstva in sodelovanja, ki se nadaljujejo tudi onkraj te postavitve. Dnevna soba dokazuje, da begunci prinašajo veščine, znanja in talente, ki se najbolje aktivirajo v sinergijah z lokalnimi ustvarjalci. Dobrodošli vanjo!

Sodelujoči:
Palmas Ngen, Martina Obid, Ismael Kalel, Erfan Mohseni, Kristina Drnovšek, Sveta Solntseva, Amjad Al-Achkar, Newayu Dawit, Samira Kentrić, Haileb Hailemariam, Zerehaymanot Mehari, Teklehaimanot Kidanemariam, Dragica Čadež, Yemane Fithawi, Adem Mohamed Ali, Welday Tedross, Hana Karim, Janža Dolinšek, Desmond Alla Johnson, Društvo Prostor Vmes (Laura Klenovšek, Lara Gligić, Neža Krošelj), Miha Dežman, Silvia Vallesi, Meresa Haftom, Ahmad Adelian, Mahmoud Sabbagh, Jana Milovanović, Ilir Halili, Ismael Kalel, Roham Hassan, Moutez Bara, Rojin Mohammad ter študentje in profesorji Oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Tara Lombergar, Denis Lukeševič, Darija Batič, Polona Šavc, Teja Rojnik, Ina Hadžisulejmanović, Kaja Repenšek in Pia Gorišek ter mentorice prof. Marija Jenko, izr. prof. Elena Fajt in asist. Petja Zorec)

Produkcija: Društvo Terra Vera

Razstava je del projekta Sodelovalnica mladih na področju begunstva, ki je delno financiran s strani Urada RS za komuniciranje.

Razstava, je del spremljevalnega programa BIO 25