Razstava

Freelancers > Fearlancers

Indigo Festival 2016

8.-10.9.2016

Strah ali svoboda. Svoboda in strah. Česa se bojijo in kdo se lahko boji samozaposlenih? Neustrašno preigravanje strategij opolnomočenja ustvarjalcev. Za svobodno prihodnost.

Večina oblikovalcev je samozaposlenih. Za mlajše generacije je »freelancerstvo« skorajda edina karierna možnost. Čeprav so oblikovalci vzgajani predvsem za razmišljanje, kako premišljeno in udarno oblikovati podobe, izdelke in storitve, so primarni izzivi poklicne realnosti predvsem vprašanja trajnostnega oblikovanja karierne poti ter domiselnega usklajevanja življenja in dela – aktualni problemi, ki niso specifični za oblikovalce, pač pa skupni vsem ustvarjalnim poklicem.

Namesto razstave ali sejma izdelkov Poligonov sklop DESIGN LIVE na ogled postavlja mentalni prostor samozaposlenih ustvarjalcev in omogoča sprehod v čevljih »freelancerjev« po razgibani, skorajda adrenalinski poklicni pokrajini. Preden lahko spet neobremenjeno oblikujemo podobe, izdelke in storitve ter ustvarjamo presežke, moramo reflektirati karierne izzive ustvarjalcev tukaj in zdaj ter jih »v živo« pregnesti in preoblikovati.

Kreativni direktor: Eva Matjaž
Umetniški vodja: Maruša Račič
Producenta: Luka Piškorič, Eva Matjaž
Tehnična podpora: Marko Orel, Fabrikaid
Vsebina: Skupnost Poligon