Kreativne izmenjave

Poligon je posredniška organizacija za program Erasmus za mlade podjetnike. Ta ustvarjalcem omogoča pridobitev novih delovnih izkušenj v tujini.

Erasmus for Young Entrepreneurs – Erasmus za mlade podjetnike (EYE) je program izmenjav, ki podjetnikom začetnikom omogoča preživeti od 1 do 6 mesecev pri izkušenih podjetnikih v drugih evropskih državah.

Poligon bo, kot posredniška organizacija programa EYE – partnerstvo EXCITE 2.0, v letih 2018 in 2019 poskrbela za 18 kreativnih izmenjav; 9 mladih slovenskih ustvarjalcev v tujini in 9 tujih pri nas.

EXCITE 2.0 so osredotoča na izmenjave na področjih kulturnih in kreativnih industrij (KKI): oblikovanje, moda, arhitektura, IT, video in foto produkcija, mediji, vizualne umetnosti, gledališče, glasbena produkcija, …

Poleg Poligona v EXCITE 2.0 partnerstvu sodeluje še 7 partnerjev z izkušnjami na področju KKI iz 7 drugih držav EU: Avstrije, Nemčije, Švedske, Španije, Slovaške, Nizozemske in Srbije. To so tudi možne države gostiteljice slovenskih ustvarjalcev.

Naš cilj je pomagati mladim ustvarjalcem poiskati kakovostne izmenjave na katerih bodo lahko pridobili bogate izkušenje in znanja. Poleg tega je to tudi priložnost za izkušene slovenske podjetnike na področju KKI, da z gostitvijo mladih ustvarjalcev iz tujine pridobijo sveže poglede na razvoj področij na katerih delujejo, spoznajo tuje trge in si odprejo priložnosti za dolgoročnejša mednarodna sodelovanja.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na info@poligon.si